Ständigt denne Walter...

Men vad vill denne underlige man oss..?!

Måndagen den 12 maj 2008 var det dags för ett stort kulturevenemang i Stockholms stad - då släppte nämligen den i Torshälla världsberömde pålkranssamlaren Walter Kurtsson sin nya platta "Absolute The Best of Walter Kurtssons Greatest Hits" på... just det, Plattan, Sergels torg. Här är några bilder från evenemanget.

Förbiilande huvudstadsbor fick höra "Walters rock", "Kan du tänka dej en sommar" och "De' e' skönt att släppa loss".

Walter fick t o m en trosa kastad på sig från en dam i publiken under ett av de rockigare numren (klädesplagget hade han förstås själv delat ut till damen minuten innan, men det är en bagatell i sammanhanget...)

Och så var det dags för själva släppet...

"De' e' skönt att släppa sig en platta..."

Och skivan då... Ja, den innehåller både musik och komik. Telefonluringar där personen i andra änden av tråden förtvivlat försöker hålla konversationen kvar inom logikens gränser medan Walter associerar allt friare och vildare, oftast slutar det med att den andre personen smått ansträngt kvider "Men, hur var det, ÄR du intresserad av att beställa..?", men det gör ju Walter aldrig. Skivan innehåller även den redan klassiska filmen "Walter på bilskolan", där den stackars bilskoleflickan får allt svårare att hålla sig för skratt, samt några mikrofånar.

Låtarna då..? Jo, gammal god Kurtsson - lättlyssnat, med texter som ibland snurrar iväg åt oväntade håll, som "Tjo & tjim i parken" och den småäckliga "Walters vän". Här luktar det urin, tidig Sven-Ingvars och Svenne Rubins... Och så försöker visst Walter erövra julen med "Låt julen snurra" - och varför inte, Carola, Christer Sjögren, Bing Crosby och grabbarna ska väl inte ha ensamrätt på den?!

Och så hitten då... "Kan du tänka dej en sommar", som fastnar som en ettrig mygga i öronen, man skakar förtvivlat på skallen för att få bort den, man blir galen, börjar avsky ackordväxlingarna och de banala orden, men det är förgäves, melodin bara snurrar vidare - en klar sommarhit, på gott och ont!!

(Tunasidan - http://come.to/tunasidan)