Nätmästarn bara snackar...

2006

25/12: Ännu en jul lagd till handlingarna, varm och totalt snöbefriad... Lyckades undvika stressen, och avslutade julaftonskvällen med att spela Idol-spelet, som visade sig vara riktigt roligt. Herregud, om det här hade varit på 70-talet hade jag väl blivit utesluten ur Musikforum... ;-))
6/12: Julen är redan här, och tomten kommer med en prima klapp - en rackarns färsk Musikforumtidning som inte varit utlagd tidigare, nämligen nr 3/80! God jul!
22/11: Ser man på, Kai's Hejdukar är på väg att erövra världen! Och nu får vi äntligen veta hur det såg ut när man skulle ta sig till Bowler för 95 år sedan - gå bara in på SVT:s Öppet arkiv och klicka på "Svenska veckan i Eskilstuna 1911"! Men, det är klart, inte ens en sådan kulturell institution som puben Bowler fanns väl för 95 år sedan...
27/10: Höststormarna invaderar Sverige! Varmare var det på Gärdet i Stockholm sommaren 1970. Bandet som jammar på hr Pedersens bild kallade sig nog Telefonpaisa, och även allas eder nätmästare deltog i jammandet, även om han som tur är inte fastnade på bild just då...
23/10: Du missar väl inte Roger Pedersens utställning med foton från Bolivia och Peru på bibblan!?
18/10: Äntligen dags för nr 7/79!
5/10: Du missar väl inte intervjun med Date X i Måndagsbörsen från september 1981 i SVT:s Öppet arkiv?!
3/10: Dags att läsa Mf 6/79!!!
17/9: Psst, nu är Mf 5/79 ute!!!
16/9: Sådärja, nu finns ett gäng Musikforumtidningar utlagda samtidigt! Så det är bara att klicka och läsa!
15/9: Goda nyheter! Har fixat lite mer server-utrymme så nu kan vi troligen snart ha flera Musikforumtidningar utlagda samtidigt! Det är väl nåt att glädja sig åt i det fallande höstmörkret - att kunna bläddra, läsa, skratta, förfasa sig och kanske även minnas (gäller endast oss gamla stötar som var med på den tiden), och sedan återvända till nuet med ett småleende i mungipan...
13/9: Och så var det dags för nr 4/79... Sommar, Snöfall och utefest!
4/9: Uppmuntrade av framgången(?) med Musikforumtidningen nr 2/79 som pdf-fil går vi nu raskt vidare med nästa nummer, alltså 3/79. Vi är nu framme vid maj 1979, sommaren närmar sig så sakteliga i Musikforumland, men aktiviteten och debattlystnaden är ännu på topp, vilket märks i inlägg av Torsten Braf, Alar Suurna, Tom Arvidsson, John Revolta m fl... Tyvärr är dom här pdf-erna så stora att dom i dagsläget bara kan ligga på servern en i taget, men det går ju alltid att önska sig en favorit i repris..!
26/8: Stora grejer på gång! Tunasidan har ju tidigare refererat innehållet i de famösa Musikforumtidningarna, men vad är väl ett referat mot möjligheten att själv läsa hela tidningarna, utan förkortningar, strykningar, censureringar?? Och NU ÄR DET MÖJLIGT här på er favoritplats i cyberrymden! Vi börjar redan idag med nr 2 från år 1979, utlagd som pdf-fil. Bara klicka och läs/njut/rys! OBS! Vill du tanka ner filen så är det helt okej, men den är på 7,46 mb, bara så du vet! Om försöket slår väl ut kommer snart nästa nummer...
23/8: Höst... ja jag vet inte... kan man ta den till sig? kan man dra igång mekanismerna, få de laddade batterierna att fungera i vardagen? det är inte lätt, det ska gudarna veta (men dom har nog viktigare saker att oroa sig för). Och den här sidan..? Hur går vi vidare? GÅR vi vidare?? Finns det mer att utvinna ur konceptet "En Tunabo i exil bearbetar sina minnen från, och känslor för hemorten"? (Aha, är det DET som är konceptet!?). Jag vet inte, men T-sidan har ju aldrig hållit sig med någon framförhållning, så va fan... Vi får se. Det är det enda löfte eder nätmästare kan ge! Men vad sägs om en liten Tuna-relaterad mp3-a för att inleda den mörkare delen av året - Projekt O: Eskilstuna nästa. Kan med fördel avnjutas medan man surfar runt på T-sidan!
26/7: Herregud, vicken sommar..! Pilsner i Tyskland och backgammon utanför Valdemarsvik... och t o m eder harige nätmästare har tagit sig flera dopp..!
30/5: Hemkommen från Hälsingland och en nostalgisk utflykt till Lillhärdal, som nog bara har en synnerligen personlig och långsökt koppling till Eskilstuna...
18/5: Missa inte förkvällarna på Busterscenen!
17/4: En veckas skidåkning och pokerspel i jämtländska Storvallen - vid Storlien (kan rekommenderas!). Men nu får väl ändå vintern vara slut..!
29/3: Men hallå! Idag fyller ju Tunasidan 7!!! Man kan väl lugnt konstatera att födelsedagen passerar relativt obemärkt i en downperiod ;-)). Men några små försynta hurra'n kan vi väl kosta på oss: hurra hurra hurra hurra! Ge inte upp hoppet nu bara, eller som Neil Young skaldade: "It's better to fade away than to burn out...". Visst var det väl så..?
8/3: Hm, jag minns en gång i tiden när Tunasidan uppdaterades ibland... det var en fin tid på många sätt och vis... undrar vart den tog vägen..? undrar om den kommer tillbaka..?
24/2: Ibland går bara tiden så fort, och den fylls med allehanda göremål och... äsch, varför ber jag om ursäkt?! Tunasidan har inte uppdaterats på en månad, men eftersom sidan nu snart fyller hela sju år kan den väl få tillåta sig att koppla av ibland, bara luta sig tillbaka och se på världen med ett godmodigt flin. Sju år måste ju vara rena pensionsåldern i IT-världen! Men hon ger inte upp (hoppsan, har T-sidan plötsligt blivit en hon, det var märkligt..!), när hon känner för det kommer hon att resa sig upp, skaka dammet av sig, och uppdatera sig på något oförutsägbart sätt. Vänta bara!
22/1: På tal om TT-Task... vi vet ju hur dom såg ut, och nu kan vi även höra hur dom lät! Klicka bara här: "1995", "Falsk kult". Inspelningarna är från 1988, med bandets sista sättning - Johan, Kytis och Jonny. Tyvärr är inte ljudkvalitén den allra bästa, men det kan man väl ha överseende med när man får direktkontakt med rå punkenergi från 80-talet!
19/1: Nu är det vår! I alla fall på Café Kaka, där vårens första Mementokonsert går av stapeln den 31/1. Och så läste jag i bladet att den blivande morfadern hr Kurtsson/Torsén fyllt femtio i veckan. GRATTIS & Reeespect...!
7/1: Ännu ett nytt år, hoppas det medför nya utmaningar och oväntade vinklingar, så att inte T-sidan och resten av mänskligheten bara trampar på i gamla hjulspår... På tal om att trampa, minns ni Trampe?

Vad snackade Nätmästarn om år 2005?

(Tunasidan - http://come.to/tunasidan)