Klubb Lucidor

Björn Hultsten berättar: Klubb Lucidor bildades av Anders Bom, bröderna Fast, Björn Olverud, Lennart Algelin och några till. Stället drevs som kulturklubb och sköttes av alla. Beslut togs på större möten. Medlemskort krävdes, mellanöl såldes utan tillstånd men med myndigheternas goda minne. Det var aldrig något bråk och så länge vi skötte oss fick vi ha våran öl. Vi hade utställningar på stället men arrangerade även utställningar på t.ex Konstmuséet. Många band och musiker kom till Lucidor för att spela och festa t.ex. Bengt Sändh. Under sommarhalvåret, då många ungdomar liftade runt i Europa, kunde det komma t.ex. 2 snubbar från Irland som spelade irländsk folkmusik. Vi höll med öl och sovplats och de kunde ställa sin hatt på golvet som folk kunde kasta pengar i vilket folk också gjorde.

Varje natt avslutades med en Lasse Lucidorlåt på stereon men det var alltid någon som sov över så någon egentlig stängningstid fanns inte.

Klubb Lucidor hade naturligtvis ett husband. Spencer Olvis Kapell... Läs om detta band bland de lokala banden! Mer info om Lucidor kommer, och bilder!Foto: Eva Öijeberg


Klubb Lucidor rivs den 12 augusti 1973. Foto: Jörgen Larsson

(Tunasidan - http://come.to/tunasidan)