Second Hand


Från vänster: Peter Rosenbach (Gitarr), Håkan Strand (Gitarr),
Greger Malm (Trummor), Frank Gustavsson (Sång), Mikael Johansson (Bas).

Håkan Strand berättar: Second Hand spelade tillsammans mellan åren 1977 och 1982. Tidigare bandnamn var Doktor Abraham, Micke Mos och IC Ocean. Träningslokalerna var Gula Huset uppe vid Centralstationen och Balsta. De var bland de allra första banden som flyttade in på Balsta.

Second Hand var ett mycket aktivt band och hade många gånger ett fullbokat spelprogram. Förutom de regelbundna spelningarna på diskoteket Bajazzo i Nyfors, så uppträdde bandet på de flesta spelställena som fanns i Eskilstuna på den tiden. Allt från Stora Scenen i Parken Zoo, Stadshotellet och Folkets Hus, till flertalet av stadens ungdomsgårdar. Bandet uppträdde även många gånger på Musikcaféet i KFUM:s lokaler på Kriebsensgatan.

De deltog i en direktsänd liveinspelning i Folkets Hus som bland annat annordnades av Radio Södermanland. Detta ledde till att bandet fick möjlighet att göra en egen studioinspelning hos Radio Södermanland.

De gick även vidare i ett flertal spelomgångar i Aftonbladets stora Rockbandstävling i början av 80-talet, bland annat på Musikbörsen i Stockholm. Vinnarna i den tävlingen blev till slut Europe.

Tidigare medlemmar:

  • Jan-Olov ”Botto” Svensson (Gitarr)
  • Peter Gustavsson (Bas)

Tidningsurklippen är skrivna av Torsten Braf, Eskilstuna-Kuriren.

(Tunasidan - http://come.to/tunasidan)