1 år den 29 mars 2000!!!

Tunasidan

Om inte Carina hade anordnat den där festen i mars 1999 skulle Tunasidan kanske inte ha funnits. Därför kan hon sägas vara T-sidans andliga moder. Här följer en kort intervju med morsan:

Vad var det roligaste med festen?
Det roligaste var nog att det blev så mycket livemusik, att så många kom, och att dom som kom verkligen bjussade på sig själva. Jag kände en väldig välvilja på festen. Alla verkade ha en positiv attityd, det var idel glada miner. Jag tycker att Sten fångade känslan fint i sitt framträdande, när han pratade om vilken hisnande känsla det var att se så många gamla kompisar samlade igen. Och sen var det roligt att ringa runt till alla och bjuda dom. Jag hade tänkt på det hela ungefär ett år innan jag drog igång det, och jag ångrar mig verkligen inte!

Var det något som var jobbigt?
Visst var det ett fruktansvärt jobb att samla ihop alla, och sen var det ju mycket praktiskt som skulle skötas under själva festkvällen, men då hade jag ju hjälp av flera kompisar. Utan dom hade det aldrig funkat!

Skulle du ha gjort något annorlunda om du fixade en fest idag?
Jag skulle nog ställa större krav på att folk skulle höra av sig, även om de tackade nej.

Hur ofta besöker du Tunasidan?
Jag har bara haft tillgång till Internet sedan i lördags, så det har inte blivit så ofta. Men när jag är hemma hos Hans brukar jag vilja besöka CyberBowler, och då tittar jag alltid på Tunasidan först för att se vad som hänt. Jag kan verkligen rekommendera alla att cyberbowla, gärna tillsammans med någon annan, det är jättekul.

Vad tycker du om Tunasidan?
Jag tycker mycket om den, och det är kul att den och festen lett till att en del gamla Eskilstunabor verkar ha fått förnyad kontakt med varann.

 

 

Historik:

Tunasidan föddes den 29 mars 1999, efter Carinas fest i Blackeberg, men då bestod den bara av bilderna från själva festen (och inte ens alla de bilderna). Förstasidan såg ut ungefär som den sida du kommer till om du klickar på "Carinas fest" idag, med Carinafotot här nedanför istället för det foto som sitter där nu, och minus länken till Eskilstunasången.

 

En månad senare, den 27/4, fick Tunasidan ett helt annat utseende, med den blå himmelsbakgrunden, och med festbilderna som en underavdelning. Sedan följde förändringarna slag i slag - den första mp3-an las ut den 29/6, CyberBowler slog upp portarna den 18/9, världens första cyberassociationsmästare utsågs den 21/9, Rogers bilder las ut den 29/9, Tunahälsningar startades den 12/11 - till den 29/12-99. Då gjordes en totalrenovering av sidan, med "frames", och den fick sitt nuvarande utseende.

Bakom kulisserna...

Du har säkert undrat hur det ser ut på Tunasidans redaktion. Här är svaret! Eller snarare, så här såg det ut tills för några månader sedan när redaktionen flyttade ut i köket. Det är ett glamouröst liv...

 

Okej, nog om detta nu, nu kör vi vidare...

Ta mig till den riktiga Tunasidan!

Jo, nu har den stora dagen äntligen kommit, T-sidan har lämnat de allra spädaste barnaåren, och blivit en liten illbatting med den aktningsvärda åldern av ett helt år! Det är i den åldern man brukar lära sig att gå, så framtiden ser spännande ut...